Programma

Het belang van stewardship bij familiebedrijven Lezing Nationaal Congres Familiebedrijven

18-09-2020

Het Nationaal Congres Familiebedrijven draaide dit jaar om Ondernemen met impact. Ineke gaf een (live!) lezing over het belang van stewardship voor succesvolle familiebedrijven en ging in op o.a. de Midasvloek, het onderzoek van Dannis Jaffe naar de 100 meest succesvolle familiebedrijven ter wereld en hun best practices, en de helaas vaak beperkende rol van adviseurs.
Verduurzaming van familie & bedrijf is een belangrijke missie van mij, ik probeer de juridische wereld hierin te veranderen die nog steeds de patriarch, controle en privacy vooral centraal stelt. Het zijn juist de transparante, op stewardship gerichte ondernemers die succesvol zijn op lange termijn. Dat vergt een heel andere focus, die je pas ziet als je het doorhebt. Het streven is om regeneratie te bereiken in plaats van degeneratie, wat helaas nog steeds leidt tot mislukking op lange termijn van 70% van alle familiebedrijven.

Lees meer: [NL] - Familiebedrijf, opvolging en continuïteit

« Terug
Blog
Drie typen van adequate conflicthantering: van Negotiation, via Mediation naar Conciliation

Gelukkig zijn er advocaten die het toernooimodel nooit omarmd hebben en zich juist richten op resultaat en belangen in plaats van gevechten en standpuntnen.

Publicaties

Shareholder Foundations of Enterprises: the North European style of securing family businesses for the long term In this article, Ineke Koele explores together with Rasmus Feldthusen from the University of Kopenhagen, how and why the traditional business succession system within family businesses needs to be reconsidered.

Enlarging Space for International Philanthropy Following up on her analysis on the topic in her doctoral dissertation, Dr.

Dutch Foundations - ANBI or not ANBI With Brexit on the agenda, there is increased attention for the use of charitable organizations in the Netherlands.

Opvolging moet navolging krijgen In het aprilnummer van FBNed magazine, het tijdschrift voor Familiebedrijven Nederland, schreef Ineke een prikkelende column 'Opvolging moet Navolging krijgen' waarbij zij oproept om bedrijfsopvolgingen niet langer 'top down' te addresseren, maar juist 'bottom up'.

Nederland ANBI land: voorbij cowboy country graag Het Ministerie van Financiën publiceerde eind januari 2017 een evaluatie van de giftenaftrek en de doelmatigheid van de ANBI wetgeving.