Mr. Dr. Ineke A. Koele

De spil van Koele Tax & Legal Perspecta is Ineke Koele, een internationaal georiënteerde advocaat- belastingkundige die met creativiteit inspeelt op de werkelijke vraagstellingen van haar cliënten.

Ineke is zowel content- als contextgevoelig, waardoor een scherpe technisch-juridische analyse geïntegreerd wordt met de persoonlijke en pragmatische kant van elke situatie. Dit verklaart ook haar focus op Private Clients ineke formeelen Non Profits en het snijvlak daartussen (Social Enterprises), waar zij een echt verschil kan maken voor haar cliënten.  Ineke staat bekend als een onderhandelaar, strateeg, denker en creatieveling in complexe en internationale zaken.

Wat anderen zeggen: Referenties. 
Voor meer achtergrond: Filosofie en Werkwijze.

Reeks Internationale benoemingen

De kwaliteit van haar werk wordt internationaal erkend door de benoeming van Ineke van diverse exclusieve denktanks, zoals de Academy for International Estate and Trust Law (sinds 2004), waarvan zij tevens voorzitter is van de Regional Committee for Northern and Western Europe. Begin 2015 is zij, uniek voor Nederland, als International Fellow benoemd van de prestigieuze American College of Trust and Estate Counsel (ACTEC).

Ineke is ook in 2012 benoemd tot TEP van Society of Trust and Estate Planning (STEP), en binnen STEP sinds 2015 verkozen in de Steering Committee van de wereldwijde Philanthropy Advisors.

Verder wordt Ineke als leading Private Client lawyer sinds jaren geroemd door cliënten en vakgenoten in de internationale rankings (onder meer door Chambers, Legal Media Group, Practical Law Company, Citywealth en Who’s Who).

Ook vertegenwoordigt Dr. Koele Nederland exclusief als Expert firm voor Social Enterprises voor de European Social Enterprise Law Association (ESELA). Daarbij was het vermogen om over bestaande grenzen heen te denken in innovatieve rechtsvormen en toepassingen beslissend.

Onafhankelijke kwaliteitssamenwerking

Koele Tax & Legal Perspecta werkt met een verscheidenheid aan deskundigen in binnen- en buitenland samen aan de vraagstellingen van haar cliënten. Wij investeren voortdurend in de optimalisering van dit netwerk, Koele Wire.

Door inschakeling van personen in het Koele Wire worden perspectieven verbreed, verrijkt en verscherpt waar nodig of wenselijk. Door deze wijze van werken ontstaat op deelonderwerpen dream teams van zeer ervaren, onafhankelijke professionals.

Spreker, schrijver en docent

Ineke is een regelmatige spreker op binnen- en buitenlandse fora (zie Programma). Daarnaast publiceert ze met regelmaat in zowel binnen- als buitenlandse tijdschriften (zie Publicaties) over exclusieve en vernieuwende onderwerpen.

Opleidingen en accreditaties

Zij studeerde fiscaal recht en civiel recht (cum laude) aan de Universiteit van Groningen. In 2007 promoveerde zij op een internationaal proefschrift aan de Universiteit van Utrecht. In het voorjaar 2015 voltooide zij bovendien de Specialisatieopleiding Erfrecht voor Advocaten (cum laude) aan de Academie voor de Rechtspraktijk. In 2018 voltooide zij aan de Universiteit van Harvard, Program on Negotiation, de opleiding 'Negotiating difficult persons and situations' en 'Leveraging Emotions'.

Ineke heeft meer dan 25 jaar ervaring als belastingadviseur (NOB) en advocaat (NOvA). Zij is lid van de Nederlandse Vereniging van Advocaat-Belastingkundigen (NvAB) en het Genootschap voor Estate Planning (GEP) . Bovendien is zij actief lid van de Society of Trust and Estate Planning (STEP), International Bar Association (IBA), Philanthropy Impact, en een aantal internationale ‘invite only’ organisaties (zie Internationale Benoemingen).

Hobbies

In haar vrije tijd is Ineke graag bezig met sport (tennis, golf, schaatsen, zeilen, yoga) en muziek (piano).

 

 

 

Blog
Wetsvoorstel Transparantie Maatschappelijke Organisaties

Het begin van het einde van onze rechtsstatelijke vrijheid door populistische symboolpolitiek Na enige decennia van onderzoek en praktijk in de non-profit sector ben ik er diep van doordrongen geraakt dat deze sector de buffers vormt van onze democratische rechtstatelijke maatschappij.

Publicaties

Enlarging Space for International Philanthropy Following up on her analysis on the topic in her doctoral dissertation, Dr.

Dutch Foundations - ANBI or not ANBI With Brexit on the agenda, there is increased attention for the use of charitable organizations in the Netherlands.

Opvolging moet navolging krijgen In het aprilnummer van FBNed magazine, het tijdschrift voor Familiebedrijven Nederland, schreef Ineke een prikkelende column 'Opvolging moet Navolging krijgen' waarbij zij oproept om bedrijfsopvolgingen niet langer 'top down' te addresseren, maar juist 'bottom up'.

Nederland ANBI land: voorbij cowboy country graag Het Ministerie van Financiën publiceerde eind januari 2017 een evaluatie van de giftenaftrek en de doelmatigheid van de ANBI wetgeving.

Quote interview Familievetes november 2016 Quote interview Ineke Koele met betrekking tot familievetes in het familiebedrijf Als specialist in de fiscaliteit en het erfrecht wordt Ineke geïnterviewd door Sander Schimmelpenninck in een uitvoerige reportage over Familievetes in het november nummer van Quote.

DDB Fiscale aspecten van maatschappelijke vrijgevigheid In de Dikke Blauwe Jaargids 2016/2017 publiceerde Ineke een analyse over de fiscale aspecten van maatschappelijke vrijgevigheid.

The Dutch Private Foundation in comparison with trusts: for the same purpose but rather different Trusts & Trustees, Oxford University Press, February 2016, p. 140-145.  The Dutch Private Foundation provides an alternative paradigm for sustainable asset protection purposes.

De reikwijdte van het APV regime; het mysterie ontrafeld ? Vakblad Estate Planning, juli 2015 Een recente uitspraak van de Hoge Raad over het per 2010 ingevoerde regime voor Afgescheiden Privaat Vermogen geeft voor het eerst richting aan de interpretatie van buitenlandse trusts.

Het familiebedrijf en de nalatenschap: "Familiebedrijf en Navolgingsplanning" Het familiebedrijf en de nalatenschap: 'Familiebedrijf en Navolgingsplanning', Maklu 2015, p. 13 - 21, Erfenisvakdagcahiers nr. 4

The Dutch Private Foundation: a robust but flexible tool in dynastic structuring In this article, the use of Dutch private foundations in international wealth planning is described.