Programma

Verkozen in de Dikke Blauwe100, De invloedrijkste personen in de filantropie 2015-2016

juni 2015

Filanthropium, het portal voor filantropie en social enterprises, heeft in haar jaarboek ‘De Dikke Blauwe’ Ineke Koele voor de tweede maal verkozen in de 'Hot 100'. Dit schrijft de redactie over haar: 

‘Ineke Koele is by far de slimste fiscale advocaat van Nederland en bevlogen voorvechtster voor behoud van de giftenaftrek en zelfs verbreding daarvan voor vermogenden: drijvende kracht achter ‘Gedeeld Geven’, een vorm van planned giving die major donor fundraising programma’s een flinke boost kan geven.

Zij is verkozen op een gedeelde 50e plaats van de 100 meest invloedrijke personen in de non-profit sector, samen met Prof. Sigrid Hemels, onder het kopje ‘Fiscale barricadestrijders’.

 

« Terug
Blog
Wetsvoorstel Transparantie Maatschappelijke Organisaties

Het begin van het einde van onze rechtsstatelijke vrijheid door populistische symboolpolitiek Na enige decennia van onderzoek en praktijk in de non-profit sector ben ik er diep van doordrongen geraakt dat deze sector de buffers vormt van onze democratische rechtstatelijke maatschappij.

Publicaties

Enlarging Space for International Philanthropy Following up on her analysis on the topic in her doctoral dissertation, Dr.

Dutch Foundations - ANBI or not ANBI With Brexit on the agenda, there is increased attention for the use of charitable organizations in the Netherlands.

Opvolging moet navolging krijgen In het aprilnummer van FBNed magazine, het tijdschrift voor Familiebedrijven Nederland, schreef Ineke een prikkelende column 'Opvolging moet Navolging krijgen' waarbij zij oproept om bedrijfsopvolgingen niet langer 'top down' te addresseren, maar juist 'bottom up'.

Nederland ANBI land: voorbij cowboy country graag Het Ministerie van Financiën publiceerde eind januari 2017 een evaluatie van de giftenaftrek en de doelmatigheid van de ANBI wetgeving.

Quote interview Familievetes november 2016 Quote interview Ineke Koele met betrekking tot familievetes in het familiebedrijf Als specialist in de fiscaliteit en het erfrecht wordt Ineke geïnterviewd door Sander Schimmelpenninck in een uitvoerige reportage over Familievetes in het november nummer van Quote.