Programma

Benoemd tot Nederlands Expert kantoor voor Social Enterprises in Nederland

6 januari 2016

Koele Tax & Legal Perspecta is aangewezen als de Nederlandse Expert van de European Social Enterprise Law Association (www.esela.eu), opgericht in 2015 op initiatief van het Londense kantoor Bates Wells Braithwaite en de Europese Commissie.

Op dit groeiende terrein is het noodzakelijk om verbanden te leggen tussen verschillende traditionele juridische terreinen om effectieve oplossingen te creëren. De experts van ESELA denken buiten de lijntjes en zijn in staat om de vereiste innovaties te creëren die nodig zijn om het recht te laten mee ontwikkelen met de dynamiek binnen Social Enterprises.

« Terug
Blog
Wetsvoorstel Transparantie Maatschappelijke Organisaties

Het begin van het einde van onze rechtsstatelijke vrijheid door populistische symboolpolitiek Na enige decennia van onderzoek en praktijk in de non-profit sector ben ik er diep van doordrongen geraakt dat deze sector de buffers vormt van onze democratische rechtstatelijke maatschappij.

Publicaties

Enlarging Space for International Philanthropy Following up on her analysis on the topic in her doctoral dissertation, Dr.

Dutch Foundations - ANBI or not ANBI With Brexit on the agenda, there is increased attention for the use of charitable organizations in the Netherlands.

Opvolging moet navolging krijgen In het aprilnummer van FBNed magazine, het tijdschrift voor Familiebedrijven Nederland, schreef Ineke een prikkelende column 'Opvolging moet Navolging krijgen' waarbij zij oproept om bedrijfsopvolgingen niet langer 'top down' te addresseren, maar juist 'bottom up'.

Nederland ANBI land: voorbij cowboy country graag Het Ministerie van Financiën publiceerde eind januari 2017 een evaluatie van de giftenaftrek en de doelmatigheid van de ANBI wetgeving.

Quote interview Familievetes november 2016 Quote interview Ineke Koele met betrekking tot familievetes in het familiebedrijf Als specialist in de fiscaliteit en het erfrecht wordt Ineke geïnterviewd door Sander Schimmelpenninck in een uitvoerige reportage over Familievetes in het november nummer van Quote.