Programma

Spreker en Co-Chair Panel ‘Private Foundations vs Trusts: the Same but Different!’

20 mei 2015

Tijdens de jaarlijkse conferentie van de International Academy of Estate and Trust Law in Florence, Italy sprak Ineke over de Nederlandse Private Foundations in vergelijking tot andere landen en de wijze waarop een dergelijke rechtsfiguur vanaf de Nederlandse wetswijzigingen in 2010 een gebalanceerde en verantwoorde wealth transfer structure vormt. Samen met Paolo Panico uit Luxemburg gaf zij leiding aan een panel met topsprekers op het thema: Private Foundations - the same but different!

Met Prof. Dominique Jakob (Zürich), Prof. Rasmus Feldthusen (Kopenhagen), Filippo Noseda (London), and Richard Pease (Geneve).

« Terug
Blog
Social Enterprises - the Dutch landscape

In the Dutch landscape, various forms of social enterprises exist and emerge from different types of activities.

Publicaties

Dutch Foundations - ANBI or not ANBI With Brexit on the agenda, there is increased attention for the use of charitable organizations in the Netherlands.

Opvolging moet navolging krijgen In het aprilnummer van FBNed magazine, het tijdschrift voor Familiebedrijven Nederland, schreef Ineke een prikkelende column 'Opvolging moet Navolging krijgen' waarbij zij oproept om bedrijfsopvolgingen niet langer 'top down' te addresseren, maar juist 'bottom up'.

Nederland ANBI land: voorbij cowboy country graag Het Ministerie van Financiën publiceerde eind januari 2017 een evaluatie van de giftenaftrek en de doelmatigheid van de ANBI wetgeving.

Quote interview Familievetes november 2016 Quote interview Ineke Koele met betrekking tot familievetes in het familiebedrijf Als specialist in de fiscaliteit en het erfrecht wordt Ineke geïnterviewd door Sander Schimmelpenninck in een uitvoerige reportage over Familievetes in het november nummer van Quote.

DDB Fiscale aspecten van maatschappelijke vrijgevigheid In de Dikke Blauwe Jaargids 2016/2017 publiceerde Ineke een analyse over de fiscale aspecten van maatschappelijke vrijgevigheid.