Programma

Lezing Brussel Cross Border Philanthropy: from landlock to non-discrimination? Brussel

13 February 2014

Tijdens de conferentie ‘Taxation of Cross Border Philanthropy in Europe after Persche and Stauffer', georganiseerd door de European Foundation Center in samenwerking met Transnational Giving Europe, gaf Ineke Koele een lezing over haar analyses en conclusies van haar proefschrift met betrekking tot de gang voorwaarts op het pad van de liberalisering van de fiscaliteit van international filantropie. Zij staat een praktische werkwijze voor in tegenstelling tot de ‘normatieve legistische vergelijking’ zoals door het Europese Hof van Justitie wordt uitgelokt. Nu duidelijk is dat de European Foundation geen verlossing gaat bieden, zoals gehoopt door het EFC, is de tijd rijp om andere wegen in te slaan.

De essentie van haar betoog heeft zij eerder gepubliceerd in European Taxation, 2010: 'How Will International Philanthropy be Freed from Landlocked Tax Barriers'. 

« Terug
Blog
De zaak Broekhuis: onterving van de familie ten gunste van maatschappelijke stichtingen

Er zijn steeds meer vermogende oudere particulieren, die bovendien langer leven en vaker in een schemergebied verkeren van mentale (on)helderheid.

Publicaties

Opvolging moet navolging krijgen In het aprilnummer van FBNed magazine, het tijdschrift voor Familiebedrijven Nederland, schreef Ineke een prikkelende column 'Opvolging moet Navolging krijgen' waarbij zij oproept om bedrijfsopvolgingen niet langer 'top down' te addresseren, maar juist 'bottom up'.

Nederland ANBI land: voorbij cowboy country graag Het Ministerie van Financiën publiceerde eind januari 2017 een evaluatie van de giftenaftrek en de doelmatigheid van de ANBI wetgeving.

Quote interview Familievetes november 2016 Quote interview Ineke Koele met betrekking tot familievetes in het familiebedrijf Als specialist in de fiscaliteit en het erfrecht wordt Ineke geïnterviewd door Sander Schimmelpenninck in een uitvoerige reportage over Familievetes in het november nummer van Quote.

DDB Fiscale aspecten van maatschappelijke vrijgevigheid In de Dikke Blauwe Jaargids 2016/2017 publiceerde Ineke een analyse over de fiscale aspecten van maatschappelijke vrijgevigheid.

The Dutch Private Foundation in comparison with trusts: for the same purpose but rather different Trusts & Trustees, Oxford University Press, February 2016, p. 140-145.  The Dutch Private Foundation provides an alternative paradigm for sustainable asset protection purposes.