Programma

Spreker Nationaal Congres Familiebedrijf

8 April 2016

Op het Nationaal Congres Familiebedrijf sprak Ineke Koele voor een bomvolle zaal over de noodzaak van verduurzaming van het Familiebedrijf en de beste methodes om dit te doen. Als 70% van de bedrijfsopvolgingen mislukken, dan gaat er veel mis: de 'vloek' van de mislukte bedrijfsopvolging dient afgewend te worden. Ineke heeft betoogd dat juristen en fiscalisten vaak onderdeel zijn van 'het probleem' en gaf aan hoe dit anders kan.

Zie voor meer informatie: http://www.ncfamiliebedrijven.nl/

« Terug
Blog
Drie typen van adequate conflicthantering: van Negotiation, via Mediation naar Conciliation

Gelukkig zijn er advocaten die het toernooimodel nooit omarmd hebben en zich juist richten op resultaat en belangen in plaats van gevechten en standpuntnen.

Publicaties

Shareholder Foundations of Enterprises: the North European style of securing family businesses for the long term In this article, Ineke Koele explores together with Rasmus Feldthusen from the University of Kopenhagen, how and why the traditional business succession system within family businesses needs to be reconsidered.

Enlarging Space for International Philanthropy Following up on her analysis on the topic in her doctoral dissertation, Dr.

Dutch Foundations - ANBI or not ANBI With Brexit on the agenda, there is increased attention for the use of charitable organizations in the Netherlands.

Opvolging moet navolging krijgen In het aprilnummer van FBNed magazine, het tijdschrift voor Familiebedrijven Nederland, schreef Ineke een prikkelende column 'Opvolging moet Navolging krijgen' waarbij zij oproept om bedrijfsopvolgingen niet langer 'top down' te addresseren, maar juist 'bottom up'.

Nederland ANBI land: voorbij cowboy country graag Het Ministerie van Financiën publiceerde eind januari 2017 een evaluatie van de giftenaftrek en de doelmatigheid van de ANBI wetgeving.