Programma

Spreker Nationaal Congres Familiebedrijf

8 April 2016

Op het Nationaal Congres Familiebedrijf sprak Ineke Koele voor een bomvolle zaal over de noodzaak van verduurzaming van het Familiebedrijf en de beste methodes om dit te doen. Als 70% van de bedrijfsopvolgingen mislukken, dan gaat er veel mis: de 'vloek' van de mislukte bedrijfsopvolging dient afgewend te worden. Ineke heeft betoogd dat juristen en fiscalisten vaak onderdeel zijn van 'het probleem' en gaf aan hoe dit anders kan.

Zie voor meer informatie: http://www.ncfamiliebedrijven.nl/

« Terug
Blog
Wetsvoorstel Transparantie Maatschappelijke Organisaties

Het begin van het einde van onze rechtsstatelijke vrijheid door populistische symboolpolitiek Na enige decennia van onderzoek en praktijk in de non-profit sector ben ik er diep van doordrongen geraakt dat deze sector de buffers vormt van onze democratische rechtstatelijke maatschappij.

Publicaties

Enlarging Space for International Philanthropy Following up on her analysis on the topic in her doctoral dissertation, Dr.

Dutch Foundations - ANBI or not ANBI With Brexit on the agenda, there is increased attention for the use of charitable organizations in the Netherlands.

Opvolging moet navolging krijgen In het aprilnummer van FBNed magazine, het tijdschrift voor Familiebedrijven Nederland, schreef Ineke een prikkelende column 'Opvolging moet Navolging krijgen' waarbij zij oproept om bedrijfsopvolgingen niet langer 'top down' te addresseren, maar juist 'bottom up'.

Nederland ANBI land: voorbij cowboy country graag Het Ministerie van Financiën publiceerde eind januari 2017 een evaluatie van de giftenaftrek en de doelmatigheid van de ANBI wetgeving.

Quote interview Familievetes november 2016 Quote interview Ineke Koele met betrekking tot familievetes in het familiebedrijf Als specialist in de fiscaliteit en het erfrecht wordt Ineke geïnterviewd door Sander Schimmelpenninck in een uitvoerige reportage over Familievetes in het november nummer van Quote.