Programma

Voorzitter panel en spreker 'Structuring at the seam of profit and non-profit: Philanthropy - impact investing - social enterprises', Londen

4-5 March 2013

Tijdens de International Wealth Transfer Practice Conference, georganiseerd door de International Bar Association, was Ineke voorzitter van een internationaal en interactief panel met sprekers uit Canada, United States, United Kingdom en Duitsland, op het reuze actuele onderwerp ‘Structurering op het snijvlak van ‘profit’ en ‘non-profit’ oftewel de boeiende wereld van maatschappelijke ondernemingen en ‘philanthrocapitalism’.

« Terug
Blog
Social Enterprises - the Dutch landscape

In the Dutch landscape, various forms of social enterprises exist and emerge from different types of activities.

Publicaties

Dutch Foundations - ANBI or not ANBI With Brexit on the agenda, there is increased attention for the use of charitable organizations in the Netherlands.

Opvolging moet navolging krijgen In het aprilnummer van FBNed magazine, het tijdschrift voor Familiebedrijven Nederland, schreef Ineke een prikkelende column 'Opvolging moet Navolging krijgen' waarbij zij oproept om bedrijfsopvolgingen niet langer 'top down' te addresseren, maar juist 'bottom up'.

Nederland ANBI land: voorbij cowboy country graag Het Ministerie van Financiën publiceerde eind januari 2017 een evaluatie van de giftenaftrek en de doelmatigheid van de ANBI wetgeving.

Quote interview Familievetes november 2016 Quote interview Ineke Koele met betrekking tot familievetes in het familiebedrijf Als specialist in de fiscaliteit en het erfrecht wordt Ineke geïnterviewd door Sander Schimmelpenninck in een uitvoerige reportage over Familievetes in het november nummer van Quote.

DDB Fiscale aspecten van maatschappelijke vrijgevigheid In de Dikke Blauwe Jaargids 2016/2017 publiceerde Ineke een analyse over de fiscale aspecten van maatschappelijke vrijgevigheid.