Programma

Verkozen in de Dikke Blauwe100, De invloedrijkste personen in de filantropie 2015-2016

juni 2015

Filanthropium, het portal voor filantropie en social enterprises, heeft in haar jaarboek ‘De Dikke Blauwe’ Ineke Koele voor de tweede maal verkozen in de 'Hot 100'. Dit schrijft de redactie over haar: 

‘Ineke Koele is by far de slimste fiscale advocaat van Nederland en bevlogen voorvechtster voor behoud van de giftenaftrek en zelfs verbreding daarvan voor vermogenden: drijvende kracht achter ‘Gedeeld Geven’, een vorm van planned giving die major donor fundraising programma’s een flinke boost kan geven.

Zij is verkozen op een gedeelde 50e plaats van de 100 meest invloedrijke personen in de non-profit sector, samen met Prof. Sigrid Hemels, onder het kopje ‘Fiscale barricadestrijders’.

 

« Terug
Blog
De zaak Broekhuis: onterving van de familie ten gunste van maatschappelijke stichtingen

Er zijn steeds meer vermogende oudere particulieren, die bovendien langer leven en vaker in een schemergebied verkeren van mentale (on)helderheid.

Publicaties

Opvolging moet navolging krijgen In het aprilnummer van FBNed magazine, het tijdschrift voor Familiebedrijven Nederland, schreef Ineke een prikkelende column 'Opvolging moet Navolging krijgen' waarbij zij oproept om bedrijfsopvolgingen niet langer 'top down' te addresseren, maar juist 'bottom up'.

Nederland ANBI land: voorbij cowboy country graag Het Ministerie van Financiën publiceerde eind januari 2017 een evaluatie van de giftenaftrek en de doelmatigheid van de ANBI wetgeving.

Quote interview Familievetes november 2016 Quote interview Ineke Koele met betrekking tot familievetes in het familiebedrijf Als specialist in de fiscaliteit en het erfrecht wordt Ineke geïnterviewd door Sander Schimmelpenninck in een uitvoerige reportage over Familievetes in het november nummer van Quote.

DDB Fiscale aspecten van maatschappelijke vrijgevigheid In de Dikke Blauwe Jaargids 2016/2017 publiceerde Ineke een analyse over de fiscale aspecten van maatschappelijke vrijgevigheid.

The Dutch Private Foundation in comparison with trusts: for the same purpose but rather different Trusts & Trustees, Oxford University Press, February 2016, p. 140-145.  The Dutch Private Foundation provides an alternative paradigm for sustainable asset protection purposes.