Programma

Spreker Nationaal Congres Familiebedrijf

8 April 2016

Op het Nationaal Congres Familiebedrijf sprak Ineke Koele voor een bomvolle zaal over de noodzaak van verduurzaming van het Familiebedrijf en de beste methodes om dit te doen. Als 70% van de bedrijfsopvolgingen mislukken, dan gaat er veel mis: de 'vloek' van de mislukte bedrijfsopvolging dient afgewend te worden. Ineke heeft betoogd dat juristen en fiscalisten vaak onderdeel zijn van 'het probleem' en gaf aan hoe dit anders kan.

Zie voor meer informatie: http://www.ncfamiliebedrijven.nl/

« Terug
Blog
Social Enterprises - the Dutch landscape

In the Dutch landscape, various forms of social enterprises exist and emerge from different types of activities.

Publicaties

Dutch Foundations - ANBI or not ANBI With Brexit on the agenda, there is increased attention for the use of charitable organizations in the Netherlands.

Opvolging moet navolging krijgen In het aprilnummer van FBNed magazine, het tijdschrift voor Familiebedrijven Nederland, schreef Ineke een prikkelende column 'Opvolging moet Navolging krijgen' waarbij zij oproept om bedrijfsopvolgingen niet langer 'top down' te addresseren, maar juist 'bottom up'.

Nederland ANBI land: voorbij cowboy country graag Het Ministerie van Financiën publiceerde eind januari 2017 een evaluatie van de giftenaftrek en de doelmatigheid van de ANBI wetgeving.

Quote interview Familievetes november 2016 Quote interview Ineke Koele met betrekking tot familievetes in het familiebedrijf Als specialist in de fiscaliteit en het erfrecht wordt Ineke geïnterviewd door Sander Schimmelpenninck in een uitvoerige reportage over Familievetes in het november nummer van Quote.

DDB Fiscale aspecten van maatschappelijke vrijgevigheid In de Dikke Blauwe Jaargids 2016/2017 publiceerde Ineke een analyse over de fiscale aspecten van maatschappelijke vrijgevigheid.