Programma

De betekenis van de familiestichting en navolgingsplanning bij bedrijfsopvolging

18 juni 2014

Lezing 'De betekenis van de familiestichting en navolgingsplanning bij bedrijfsopvolging' tijdens de Erfenisvakdag 2014 met als thema: Familiebedrijf en de Nalatenschap, kasteel Vanenburg te Putten.

Ineke Koele zal vanuit haar geïntegreerde civiel- en fiscaaljuridische expertise en ervaringen met familiebedrijven spreken over de mogelijkheden om het familiebedrijf als een 'heritage' in de breedste zin van het woord te laten voortbestaan.

Zie voor een schriftelijke uitwerking van deze lezing de publicatie "Familiebedrijf en navolgingsplanning bij bedrijfsopvolging".

 

« Terug
Blog
Social Enterprises - the Dutch landscape

In the Dutch landscape, various forms of social enterprises exist and emerge from different types of activities.

Publicaties

Dutch Foundations - ANBI or not ANBI With Brexit on the agenda, there is increased attention for the use of charitable organizations in the Netherlands.

Opvolging moet navolging krijgen In het aprilnummer van FBNed magazine, het tijdschrift voor Familiebedrijven Nederland, schreef Ineke een prikkelende column 'Opvolging moet Navolging krijgen' waarbij zij oproept om bedrijfsopvolgingen niet langer 'top down' te addresseren, maar juist 'bottom up'.

Nederland ANBI land: voorbij cowboy country graag Het Ministerie van Financiën publiceerde eind januari 2017 een evaluatie van de giftenaftrek en de doelmatigheid van de ANBI wetgeving.

Quote interview Familievetes november 2016 Quote interview Ineke Koele met betrekking tot familievetes in het familiebedrijf Als specialist in de fiscaliteit en het erfrecht wordt Ineke geïnterviewd door Sander Schimmelpenninck in een uitvoerige reportage over Familievetes in het november nummer van Quote.

DDB Fiscale aspecten van maatschappelijke vrijgevigheid In de Dikke Blauwe Jaargids 2016/2017 publiceerde Ineke een analyse over de fiscale aspecten van maatschappelijke vrijgevigheid.